Gespot

W.APP: Extra korting op locatie

0

Vind een product in een winkel en bestel met korting via de Wehkamp applicatie.  Een gesprek met  Pauline Hoekstra van Wehkamp over de W.APP.

Wat doet de applicatie?

“De W.APP geeft extra korting op maar liefst 5500 locatie in de winkelstraat. Uniek aan de W.APP is dat geen enkel bedrijf ooit op deze manier korting heeft gegeven. In of voor de winkels van concurrenten, krijgt  de gebruiker op basis van GPS korting.”

Waarom deze applicatie?

“De app is intern bedacht en (deels) ontwikkeld op basis van de gedachte dat Wehkamp zich als grootste online retailer eigenlijk op ludieke wijze in de winkelstraat zou moeten vestigen. Daarnaast is het een traditie van Wehkamp  om tijdens de korting4daagse met een spraakmakende innovatie te komen. Een half jaar geleden is bijvoorbeeld augmented reality geïntroduceerd.”

Hoe werkt de applicatie?

“W.APP is gratis te downloaden en vindt met behulp van GPS automatisch de dichtstbijzijnde Wehkamp kortinglocatie. Als je vervolgens op deze locatie een product via de mobiele site van Wehkamp bestelt, dan ontvang je 10% extra korting. W.APP is gelanceerd voor alle populaire smartphones: iPhone, Android, Windows Mobile en Blackberry. W.APP is te downloaden vanaf  app.wehkamp.nl of de betreffende App Store of Market.”

 

Wat zijn de facts?

“Bezoekers aan m.wehkamp.nl zijn verdubbeld. De W.APP is goed voor 50% van de
omzet op m.wehkamp.nl Op moment van schrijven staan we in de top 30 van de gratis Apps in de App Store van de Iphone.”

Wie maakt de applicatie?

“Het idee van de W.APP applicatie komt van interne mensen bij Wehkamp en is technisch ontwikkeld door Steape BV.”